Zijn we eerlijker dan onze slimme telefoons?

Iedereen die bekend is met mij zou naar alle waarschijnlijkheid reageren met een duidelijk “NEE”. De realiteit dat ik technologisch benadeeld ben, is geen verborgen geheim, maar sommige mensen vinden hun kostbare draadloze smartphones over het algemeen een essentieel onderdeel van hun dagelijkse leven. Ze zijn veel meer gewend dan alleen maar praten met goede vrienden!

Smartphones zijn zeker veel meer dan alleen maar mobiele telefoons. Ze lijken veel meer op een goed mobiel computersysteem. Ze bieden aanzienlijk meer rekencapaciteit en connectiviteit in vergelijking met een gewone mobiele telefoon. Met een smartphone kan een persoon allerlei state-of-the-art programma’s opzetten en bedienen. Ze hebben de bijnaam PPA (personal pocket computer) gekregen, waarmee u online aankopen kunt doen, recepten voor de downloadkwaliteit en videogames kunt downloaden, uw saldo op uw bankrekening, tekstuele inhoud kunt bekijken, foto’s kunt maken en video’s kunt maken, om nog maar te zwijgen over uw vermogen. om met je vrienden te praten, evenals met vreemden. Dat komt op geen enkele manier in de buurt van alle dingen die je kunt doen met behulp van deze kleine gadgets. Ongeveer 45,5 miljoen mannen en vrouwen in de VS beschikken over een smartphone, de snelst groeiende sector op de markt voor mobiele telefoons.

De eerste smartphone werd in 1992 door IBM in de vorm van een conceptartikel gemaakt. Het was Simon en werd in 1993 toegevoegd aan de markt. Volgens de huidige criteria kan het als een lager apparaat worden beschouwd, maar het werd overwogen. om op dat moment zeer innovatief en technologisch geavanceerd te zijn. Naast het gebruik als een mobiele telefoon, werd Simon gebouwd met een rekenmachine, kalender, kladblok en wereldklok. Het had de mogelijkheid om faxen af ​​te leveren en te ontvangen, om nog maar te zwijgen van videogames. Er waren absoluut geen fysieke toetsen voor fysieke bediening, maar het had een voorspellend toetsenbord en een rudimentair aanraakscherm. Tekst kon worden ingevoerd met een stylus. Natuurlijk hadden consumenten meer nodig, daarom kwam de communicatorlijn van Nokia in 1996 op het toneel en mengde de PDA van Hewlitt-Packard (persoonlijke digitale assistent) met de beste mobiele telefoon van Nokia. De vroegste modellen combineerden de PDA en mobiele telefoon met behulp van een scharnier. Nokia bezat bovendien de allereerste cameratelefoon en de eerste Wi-Fi-smartphone.